מתכונים חגיגיים

סירות אנדיב עם פטה פקאן ורימונים

תעמיס לי אנדיב לצלחת

תעמיס לי אנדיב לצלחת

מה צריך?

חבילת עלי אנדיב (שאלו את הירקן)

גרגירי רימון

לפטה (ממרח אגוזים):

מעבד מזון

1 כוס אגוזי פקאן לא קלויים

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

גבעול בצל ירוק חתוך גס

2 תמרים קטנים

חופן כוסברה/ פטרוזיליה

אפשר: קמצוץ מלח איכותי

אופן הכנה:

מכניסים את הפקאן למעבד מזון ומפעילים עד לגריסה בינונית-דקה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים עד שנוצר מרקם אחיד, דמוי פטה. מוסיפים מים לפי הצורך (התחילו עם רבע כוס מים)

מפרידים את עלי האנדיב בזהירות. קוטמים בסכין את הקצה והעלים נפרדים בקלות, השתדלו לשמור על העלים שלמים. הניחו באזור הרחב של העלה כפית מהפטה, קשטו כל אחד בשניים-שלושה גרגירי רימון ועלה ירוק כלשהו (פטרוזיליה, כוסברה, נבטוטי אלפלפא…)

סדרו את הסירות הממולאות על גבי צלחת הגשה יפה והניחו בשלוחן.

רולים של זוקיני חי במילוי פסטו וירקות

כי זוקיני חי זה טעים ומרענן

כי זוקיני חי זה טעים ומרענן

מה צריך?

פורס ירקות או מנדולינה

כמה קיסמי שיניים

2 זוקיני גדולים (נותן בערך 20 רולים)

1 פלפל אדום חתוך לרצועות באורך 4 ס"מ וברוחב 1 ס"מ

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות באורך 4 ס"מ וברוחב 1 ס"מ

1 עגבנייה  חתוכה לרצועות באורך 4 ס"מ וברוחב 1 ס"מ

לפסטו:

מעבד מזון

חצי כוס אגוזי ברזיל

חבילת עלי בזיליקום

מיץ מחצי לימון

שן שום

אפשר: קמצוץ מלח איכותי

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת הפסטו: נכניס לקערת מעבד המזון את האגוזים ונפעיל עד לגריסתם של האגוזים, נוסיף את יתר מרכיבי הממרח (אם צריך 2-3 כפות מים) ונטחן עד לקבלת ממרח אחיד.

נעבור להכנת הרולים: באמצעות הלהב הצר ביותר של המנדולינה נפרוס את הזוקיני לאורכם.

כעת ניקח כל אחת מרצועות הזוקיני ונמרח לכל אורכה, באמצעות לקקן, כפית פסטו. באחת הקצוות של הזוקיני נניח את הירקות צמודים אחד לשני, את שני סוגי הפלפל והעגבנייה ונתחיל לגלגל מהצד עם הירקות לכיוון הצד בלי הירקות. נהדק עם קיסם. נמשיך באותה דרך להכין ת יתר הרולים.

נניח על קערת הגשה יפה. ובתיאבון

עוגיות פירות יבשים עם קרם פירות יער

היו יצירתיים וצרו איזה צורות שמתחשק לכם

היו יצירתיים וצרו איזה צורות שמתחשק לכם

מה צריך?

לעוגיות:

מעבד מזון

כוס תמרים

כוס תאנים יבשות

1/2 שקדים קלופים (מומלץ לטחון קודם במטחנת קפה)

למילוי: (מתקבלת כמות גדולה, ניתן לשמור במקרר ולשים בכריך לילדים לבית-ספר)

בלנדר חזק

כוס פירות יער קפואים

כוס תמרים

אופן הכנה:

מכניסים למעבד מזון את התמרים, התאנים המיובשות והשקדים הטחונים ומפעילים עד שהופך להיות בצק אחיד שניתן לעבוד איתו. בתמונה אני רידדתי את הבצק לעובי דק ויצרתי לבבות באמצעות חותכן מיוחד. ניתן גם ליצור ריבועים באמצעות סכין. עד שהרוטב יהיה מוכן הכניסו את העוגיות למקפיא.

להכנת הקרם יש להכניס את כל רכיבי הקרם לבלנדר ולהפעיל על עוצמה גבוהה עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.

מכניסים כמה כפות של הקרם לשקית אוכל קטנה, גוזרים חור קטן באמצעות מספרים באחת מקצוות השקית ודרכה מזליפים מעט מן הקרם על כל עוגייה. זכרו להזליף קרם רק על מחצית העוגיות, השאר משמשות כמכסה. מומלץ לשמור על העוגיות בתוך קופסא במקפיא ולהגיש קר. שחקו עם העוגיות והקרם כיד הדמיון וצרו מהן את הצורות האהובות עליכם.

2 מחשבות על “מתכונים חגיגיים

  1. veganbari מאת

    בשמחה לגבי התשובות (:

    אני עושה פעם ביומיים פעילו גופנית בבוקר, כשאני מתעוררת (אחרי ששתיתי כוס מים מטוהרים ולפני ארוחת הבוקר.
    אני עושה 30 שעה. מתוכן, 10-15 דקות ריצה + 15 דקות עבודה על חיזוק השרירים. מקווה לפרסם בקרוב פוסט על תרגילים שאני אוהבת ומה עוזר לי להתמיד

כתיבת תגובה